Ohje on Helmikuun YhteishyväRuoka- lehdestä

 

 

1 sipuli

1 rkl öljyä

n 700 g perunaa ( itse käytin puolet perunasipuli sekoitusta)

ripaus suolaa

ripaus valkopippuri rouhetta

150 g kylmäsavulohifileitä

1 pss (180 g ) pakaste katkarapuja

1/2 ruukkua tilliä

2 dl kuohukermaa ( itse käytin ruokakermaa)

4 rkl omena/sitruunamehua

 

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se pannulla. Kuori ja suikaloi perunat. Lisää pannulle perunasuikaleet ja kääntele aineksia hetken aikaa. Nostele puolet perunasipuliseoksesta uunivuokaan. Levitä päälle lohisiivut ja ripottele päälle jäiset katkaravut ja hienonnettu tilli. Sekoita kerma ja mehu. Kypsennä uunissa 200 asteessa n tunnin ajan.