Tuulihattujahan voi tehdä joko makealla tai suolaisella täytteellä. Näihin täytteen tein kylmäsavulohesta. Taikinasta tuli n 22 kpl

 

 

Taikina:

100 g margariinia

2 dl vettä

2 dl vehnäjauhoja

3 kananmunaa


1. Mittaa kattilaan rasva ja vesi. Kuumenna seos.

2. Lisää kaikki jauhota kerrallaa ja sekoita nopeasti puuhaarukalla kunnes seos irtoaa kattilan reunoilta palloiksi. Anna jäähtyä.

3. Kaada taikina kulhoon ja vatkaa munat yksitellen joukkoon.

4. Nosta nokareita pellille tai pursota. Paista 200 asteessa n 25 min. ÄLÄ AVAILE LUUKKUA!!


 

Tuulihatut voi tehdä jo aikasemmin valmiiksi ja pakastaa. Nostin sulamaan juhlien aamuna.


 

Täyte:

1 prk kylmäsavulohi tuorejuustoa + creme fraichea

150 g kylmäsavulohta

kurkkua

puolikas punasipuli

ruohosipulia

tilliä

sitruunanmehua

mustapippuria


Anna täytemassan maustua jääkaapissa 2 tuntia ennen täyttämistä.