3 kananmunaa

4 dl sokeria

4 1/2 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

2 sitruunan kuoret (laitoin yhden ison ja hiukan sitruunamehua)

2 1/4 dl maitoa

150 g voita tai margariinia

 

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori. Sekoita jauhot munavaahtoon. Lisää maito vähitellen ja lopuksi sulatettu, jäähdytetty rasva.

2. Kypsennä kakkua voidellussa, korppujauhotetussa vuoassa 175 asteessa noin 60 min (paistoin 45-50 min). Pienennä tarvittaessa lämpöä ja peitä pinta foliolla.

3. Kumoa kakku ritilälle hiukan jäähtyneenä.

 

Koristelin kakun tomusokerista, sitruunanmehusta ja elintarvikeväristä tehdyllä kuorrutteella.