Pohja:

½ pkt Digestive-keksejä
½ prk lasten hedelmäsosetta

Murusta keksit ja yhdistä hedelmäsose keksimuruihin.

Laita irtopohjavuoan (tässä 25 cm) pohjalle leivinpaperi ja painele pohja sen päälle. Valmista sitten täyte:


2 dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
500 g pakastemansikoita
5 liivatelehteä
mansikoista sulanutta mehua liivatteiden liuottamiseen

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sulata ja soseuta mansikat. Yhdistä kermavaahtoon rahka, tuorejuusto ja mansikkasose. Kuumenna tilkka mansikoista sulanutta mehua, puristele liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatteet mansikkamehuun. Anna jäähtyä hetken ja kaada sitten ohuena nauhana kakkumassan joukkoon, koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa mielellään yön yli.

Koristeena tummassa suklaassa kastettuja mansikoita sekä koristerakeita.

 

 

 

 

Kiille on napattu kinuskikissan sivuilta

 

3 liivatelehteä
1 dl tummaa kaakaojauhetta
¾ dl sokeria
3 dl kevyt- tai rasvatonta maitoa

 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Mittaa kaakaojauhe, sokeri ja maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Ota liedeltä, kun seos on tasainen.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sekoita suklaakastikkeeseen.

Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa haaleaksi. Kaada sitten vuokaan täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia. Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoilualustalle.