Ohje on Heinäkuun RuokaPirkasta:
500 g nuoria raparperinvarsia
1 l mansikoita
1 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
muruseos:
2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 tl kaardemummaa
2-3 rkl sokeria
3/4 dl juoksevaa margariiniseosta
1. Pese ja kuivaa raparperinvarret. Paloittele varret n puolen sentin viipaleiksi. Viipaloi mansikat.
2. Sekoita sokeri ja perunajauhot keskenään. Ripottele seos raparperi - ja mansikkaviipaleiden päälle ja sekoita varovasti. Levitä seos voideltuun laakeaan paistosvuokaan.
3. Sekoita kulhossa muruseoksen kuivat aineet. Lisää rasva ja sekoita murumaiseksi.
4. Levitä muruseos tasaisesti raparperi- ja mansikkaviipaleiden peitoksi. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa n 20 min, kunnes raparperit ovat pehmenneet ja muruseos saanut väriä. Anna jäähtyä haaleaksi.
5. Tarjoa jälkiruoka vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Kommentit