Ohje on Heinäkuun RuokaPirkasta:

 

500 g nuoria raparperinvarsia

1 l mansikoita

1 dl sokeria

1 rkl perunajauhoja

 

muruseos:

2 dl kaurahiutaleita

1 dl vehnäjauhoja

1 tl kaardemummaa

2-3 rkl sokeria

3/4 dl juoksevaa margariiniseosta

 

1. Pese ja kuivaa raparperinvarret. Paloittele varret n puolen sentin viipaleiksi. Viipaloi mansikat.

2. Sekoita sokeri ja perunajauhot keskenään. Ripottele seos raparperi - ja mansikkaviipaleiden päälle ja sekoita varovasti. Levitä seos voideltuun laakeaan paistosvuokaan.

3. Sekoita kulhossa muruseoksen kuivat aineet. Lisää rasva ja sekoita murumaiseksi.

4. Levitä muruseos tasaisesti raparperi- ja mansikkaviipaleiden peitoksi. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa n 20 min, kunnes raparperit ovat pehmenneet ja muruseos saanut väriä. Anna jäähtyä haaleaksi.

5. Tarjoa jälkiruoka vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.