Ohje on Toukokuun RuokaPirkka-lehdestä

 

 

 

200 g margariinia

2 dl sokeria

1 kananmuna

3 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 dl kermaa

 

1. vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita keskenään jauhot. Lisää taikinaan jauhot ja kerma vuorotellen.

2. levitä taikina leivinpapern päälle uunipellille ja paista 200 asteessa uunin alatasolla n 10 min.

 

Täyte:

400g vadelmia

2 rkl vettä

3/4 dl sokeria

2 rkl perunajauhoja

 

3. Sekoita kattilassa kohmeiset vadelmat, vesi, sokeri ja perunajauhot keskenään. Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen.

 

Muruseos:

50 g margariinia

1/2 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

 

4. muruseosta varten sekoita pehmeä rasva ja sokeri. Lisää vehnäjauhot ja sekoita murumaiseksi seokseksi. Levitä vadelmatäyte puolikypsälle piirakalle. Ripottele pinnalle muruseos. Paista edelleen uunin keskitasolla n 15 min.

 

Sokerikuorrutus:

2 dl tomusokeria

n 1 rkl vettä

 

5. Sekoita keskenään tomusokeri ja vesi notkeaksi tahnaksi. Valuta kuorrutetta ohuina nauhoina jäähtyneen piirakan pintaan. Paloittele piirakka kun sokerikuorrutus on täysin kuivunut.