Suklaatäyte:


2 dl flora vispiä

100 g Sunnuntain vanilja tuorejuustoa

130 g panda suklaata ( sulatettuna)



Vaniljainen omenatäyte:


1 prk flora vispiä

1 tl vaniljasokeria

100 g Sunnuntai vaniljatuorejuustoa

2-3dl omenasosetta

0,5 tl kanelia

3 liivatetta

2 rkl vettä/ mehua



Mariannemousse:


1 prk flora vispiä

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 pss marianne crushia

vaahtoutuvaa suklaakastiketta ( esim Pirkka)

( 3 liivatetta)



Vadelmamousse:


1 prk flora vispiä

200 g maustamatonta tuorejuustoa

200 g vadelmia

1,5 dl tomusokeria

3 liivatetta

( 1 tl sitruunanmehua)


Tuorejuuston voi korvata ranskankermalla, maitorahkalla, jugurtilla tai vaahtoutuvalla vaniljakastikkeella



Sitruunamousse:


1 prk flora vispiä

1 prk Valio sitruunarahkaa

2-3 rkl sitruunamehua

2-3 rkl tomusokeria

( n 1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

3 liivatelehteä



Vaniljamousse:


1 liivatelehti

2,5 dl maitoa

1,5 rkl maissitärkkelystä

1,5 rkl sokeria

2,5 tl vaniljasokeria

2 keltuaista

2 dl kermaa vaahdotettuna


1. Laita liivate kylmään veteen. Mittaa kattilaan maito, tärkkelys sekä sokeri.

2. Sekoita kunnes sakenee. Mausta vaniljasokerilla.

3. Vatkaa keltuaiset jäähtyneeseen kiisseliin ja lisää kerma.



Wiener Nougat mousse:


n 1,5 prk flora vispiä vaahdotettuna

2 prk Sunnuntai vaniljatuorejuustoa

1 pss wiener nougat crushia

loraus sitruunamehua




Hedelmätäyte:


250 g säilykepersikoita

1/2 prk mandariinilohkoja

2 dl flora vispiä

100 g Sunnuntai sitruunatuorejuustoa

n 1/2 dl vaniljakreemijauhetta



Appelsiini-Suklaatäyte:


1 prk flora vispiä

1 prk appelsiinituorejuustoa

150 g tummaa suklaata TAI

100 g valkosuklaata



Vadelma-valkosuklaatäyte:


3 liivatelehteä

1/2 prk flora vanillaa

50 g valkosuklaata

2 rkl sokeria

200 g vadelmia



Mokka/ suklaakreemi:


1 kananmuna

1 dl sokeria

1 1/2 dl keitettyä kahvia

1 1/2 tl perunajauhoja

150 g margariinia


1. Kiehauta kattilassa kaikki paitsi voi. Anna jäähtyä. Vatkaa voi ja lisää keitetty kylmä seos hitaasti vatkaten.

Suklaakreemin saa kun jättää kahvin pois ja laittaa tilalle kaakaota



Lemon curd:


3 munaa

1 sitruuna

n 2 dl sokeria

50 g pehmeää voita


1. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu.

2. Kattilaan: sokeri, 1 dl sitruunamehua, kuoriraaste ja munat. Vatkaa vispilällä.

3. Kiehauta seos kokoajan sekoittaen. Lisää pehmeä voi

Seos säilyy jääkaapissa n 1 viikon

 

 

Diplomaattikreemi:

 

Täyte riittää 4 munan 20 cm kakkuun yhteen väliin, 3,5 dl/väli.

0,5 dl vaniljakreemijauhetta

1,25 dl kylmää vettä


1,5 dl Flora Vispiä


 

Sekoita vaniljakreemijauhe kylmään veteen nopeasti. Vispaa kreemiä muutama minuutti.

 

Vispaa vispi ja sekoita valmis vaniljakreemi sekaan.

 


Diplomaattikreemin kanssa sopii säilykemangosose tai -persikkasose, banaanisose, mansikkasose, vadelmasose, mustikoita, lakkoja, raparperihilloke, omenahilloke, hillot tai marmeladit tai vauvansoseet.




Mustikkatäyte:

 

Täyte riittää 4 munan 20 cm kakkuun yhteen väliin, 3,5 dl/väli.


1,5 dl Flora Vispiä

0,25 dl vaniljakreemijauhetta

100 g pakastemustikoita

 



Kinuskitäyte:

 

Täyte riittää 4 munan 20 cm kakkuun yhteen väliin, 3,5 dl/väli.

 

1 dl fariinisokeria

1 dl kuohukermaa

1,25 dl Flora vispiä tai 125 g mascarponejuustoa tai molempia 0,5 dl + 80 g.

 

Laita kerma kattilaan yhdessä fariinisokerin kanssa. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu ja jatka keittämistä parin minuutin ajan. Anna kastikkeen jäähtyä jääkaappissa. Vatkaa kylmänä vaahdoksi. Vatkaa myös loput kermasta/vispistä vaahdoksi ja yhdistä vaahdot tai käytä mascarponejuustoa.


Kinuskitäytteen kanssa kakun väliin sopii banaanisose, vadelmasose, mansikkasose, puolukat, lakkoja, omenahilloke.

 

 

Daim-täyte:


 

1 prk Flora vispiä

1 prk mascarpone-juustoa

100g daim-suklaata sulatettuna (siis sitä suklaalevyä)

1 (56g) daim patukka rouheena

2 liivatetta

2 rkl vettä

 

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sulata suklaa ja jätä se jäähtymään. Pilko daim-patukka rouheeksi. Vaahdota kerma. Sekoita mascarpone ja sulatettu suklaa. Sekoita kerma varovasti sekaan. Sulata liivatteet kiehuvaan veteen, jäähdytä hetki ja lisää ne liivatteet varovasti seokseen. Levitä täytettä kostutetulle kakkupohjalle ja ripottele daim-rouhetta tasaisesti päälle. Toista sama toiseen väliin.