Suklaatäyte:
2 dl flora vispiä
100 g Sunnuntain vanilja tuorejuustoa
130 g panda suklaata ( sulatettuna)
Vaniljainen omenatäyte:
1 prk flora vispiä
1 tl vaniljasokeria
100 g Sunnuntai vaniljatuorejuustoa
2-3dl omenasosetta
0,5 tl kanelia
3 liivatetta
2 rkl vettä/ mehua
Mariannemousse:
1 prk flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 pss marianne crushia
vaahtoutuvaa suklaakastiketta ( esim Pirkka)
( 3 liivatetta)
Vadelmamousse:
1 prk flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g vadelmia
1,5 dl tomusokeria
3 liivatetta
( 1 tl sitruunanmehua)
Tuorejuuston voi korvata ranskankermalla, maitorahkalla, jugurtilla tai vaahtoutuvalla vaniljakastikkeella
Sitruunamousse:
1 prk flora vispiä
1 prk Valio sitruunarahkaa
2-3 rkl sitruunamehua
2-3 rkl tomusokeria
( n 1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
3 liivatelehteä
Vaniljamousse:
1 liivatelehti
2,5 dl maitoa
1,5 rkl maissitärkkelystä
1,5 rkl sokeria
2,5 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
2 dl kermaa vaahdotettuna
1. Laita liivate kylmään veteen. Mittaa kattilaan maito, tärkkelys sekä sokeri.
2. Sekoita kunnes sakenee. Mausta vaniljasokerilla.
3. Vatkaa keltuaiset jäähtyneeseen kiisseliin ja lisää kerma.
Wiener Nougat mousse:
n 1,5 prk flora vispiä vaahdotettuna
2 prk Sunnuntai vaniljatuorejuustoa
1 pss wiener nougat crushia
loraus sitruunamehua
Hedelmätäyte:
250 g säilykepersikoita
1/2 prk mandariinilohkoja
2 dl flora vispiä
100 g Sunnuntai sitruunatuorejuustoa
n 1/2 dl vaniljakreemijauhetta
Appelsiini-Suklaatäyte:
1 prk flora vispiä
1 prk appelsiinituorejuustoa
150 g tummaa suklaata TAI
100 g valkosuklaata
Vadelma-valkosuklaatäyte:
3 liivatelehteä
1/2 prk flora vanillaa
50 g valkosuklaata
2 rkl sokeria
200 g vadelmia
Mokka/ suklaakreemi:
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 1/2 dl keitettyä kahvia
1 1/2 tl perunajauhoja
150 g margariinia
1. Kiehauta kattilassa kaikki paitsi voi. Anna jäähtyä. Vatkaa voi ja lisää keitetty kylmä seos hitaasti vatkaten.
Suklaakreemin saa kun jättää kahvin pois ja laittaa tilalle kaakaota
Lemon curd:
3 munaa
1 sitruuna
n 2 dl sokeria
50 g pehmeää voita
1. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu.
2. Kattilaan: sokeri, 1 dl sitruunamehua, kuoriraaste ja munat. Vatkaa vispilällä.
3. Kiehauta seos kokoajan sekoittaen. Lisää pehmeä voi
Seos säilyy jääkaapissa n 1 viikon
Diplomaattikreemi:
Täyte riittää 4 munan 20 cm kakkuun yhteen väliin, 3,5 dl/väli.
0,5 dl vaniljakreemijauhetta
1,25 dl kylmää vettä
1,5 dl Flora Vispiä
Sekoita vaniljakreemijauhe kylmään veteen nopeasti. Vispaa kreemiä muutama minuutti.
Vispaa vispi ja sekoita valmis vaniljakreemi sekaan.
Diplomaattikreemin kanssa sopii säilykemangosose tai -persikkasose, banaanisose, mansikkasose, vadelmasose, mustikoita, lakkoja, raparperihilloke, omenahilloke, hillot tai marmeladit tai vauvansoseet.
Mustikkatäyte:
Täyte riittää 4 munan 20 cm kakkuun yhteen väliin, 3,5 dl/väli.
1,5 dl Flora Vispiä
0,25 dl vaniljakreemijauhetta
100 g pakastemustikoita
Kinuskitäyte:
Täyte riittää 4 munan 20 cm kakkuun yhteen väliin, 3,5 dl/väli.
1 dl fariinisokeria
1 dl kuohukermaa
1,25 dl Flora vispiä tai 125 g mascarponejuustoa tai molempia 0,5 dl + 80 g.
Laita kerma kattilaan yhdessä fariinisokerin kanssa. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu ja jatka keittämistä parin minuutin ajan. Anna kastikkeen jäähtyä jääkaappissa. Vatkaa kylmänä vaahdoksi. Vatkaa myös loput kermasta/vispistä vaahdoksi ja yhdistä vaahdot tai käytä mascarponejuustoa.
Kinuskitäytteen kanssa kakun väliin sopii banaanisose, vadelmasose, mansikkasose, puolukat, lakkoja, omenahilloke.
Daim-täyte:
1 prk Flora vispiä
1 prk mascarpone-juustoa
100g daim-suklaata sulatettuna (siis sitä suklaalevyä)
1 (56g) daim patukka rouheena
2 liivatetta
2 rkl vettä
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sulata suklaa ja jätä se jäähtymään. Pilko daim-patukka rouheeksi. Vaahdota kerma. Sekoita mascarpone ja sulatettu suklaa. Sekoita kerma varovasti sekaan. Sulata liivatteet kiehuvaan veteen, jäähdytä hetki ja lisää ne liivatteet varovasti seokseen. Levitä täytettä kostutetulle kakkupohjalle ja ripottele daim-rouhetta tasaisesti päälle. Toista sama toiseen väliin.