Löysin uusimmasta Ruoka Pirkasta porkkanakakun ohjeen jota oli kokeiltava

 

 

 

4 porkkanaa

200 g margariinia

5 dl vehnäjauhoja

1 dl mantelirouhetta

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniliinisokeria

2 tl kanelia

4 kananmunaa

2 1/2 dl sokeria

 

1. Kuori ja raasta porkkanat raasteeksi. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Yhdistä kuivat aineet keskenään.

2. vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet vuorotellen porkkanaraasteen ja rasvan kanssa vaahtoon. kaada taikina voideltuun ja korppujauhoitettuun irtopohjavuokaan (halk 24 cm). Paista kakkua 200 asteessa n 30 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä

 

Täyte:

 

200 g oltermanni sulatejuustoa

250 g maitorahkaa

3 dl tomusokeria

n 2 rkl omena- tai sitruunamehua

 

3. Sekoita täytteen ainekset keskenään mehua lukuunottamatta tasaiseksi seokseksi. Lisää mehua tarvittaessa, jos täyte on liian paksua. Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan.

4. Levitä puolet täytteestä kakun väliin. Kuorruta kakun pinta lopulla seoksella. Koristele mantelirouheella.