Ohje on helmikuun Yhteishyvä Ruoka-lehdestä. Todella hyvä ja vieläpä vähärasvainen piirakka

 

 

125 g margariinia

2 kananmunaa

3 dl sokeria

1 prk kermaviiliiä

2 dl maitoa

6 dl vehnäjauhoja

1 rkl leivinjauhetta

1/4 tl kardemummaa

 

Lisäksi:

1 prk persikankuutioita ( 400/250 g )

1 prk pieniä ananaspaloja ( 200/127 g )

 

Pinnalle:

sokeria

 

1. Sulata rasva. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon kevyesti sekoittaen kermaviili,maito ja jäähtynyt rasva.

2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään ja lisää ne munaseokseen. Sekoita nopeasti taikina tasaiseksi.

3. Levitä taikina leivinpaperoidulle n 25 x 35 cm uunipellille. Valuta hedelmäpaloista neste ja levitä ne taikinan päälle. Paista 200 asteessa n 30-35 min.

4. Ripottele lämpimän piirakan päälle hieman sokeria.